9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSpecialAlin Petrache a fost dat afară de la CSM București, după ce...

Alin Petrache a fost dat afară de la CSM București, după ce România liberă a dezvăluit că a alocat 700.000 euro pentru o petrecere care marca 10 ani de la înființarea clubului. Gabriela Firea: Nu voi accepta ca managerul unei instituții din subordinea Primăriei să cheltuiască iresponsabil bani publici

Directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM)  București, Alin Petrache, a fost dat afară de Primăria București, după ce România liberă a dezvăluit că Petrache a alocat peste 700.000 euro pentru o petrecere care urma să marcheze 10 ani de existență a clubului. 

"Am luat decizia de a-l schimba din funcţie pe domnul Alin Petrache, pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil", a declarat Gabriela Firea, într-un comunicat al Primăriei. 

Ea a adăugat că intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de "eveniment faraonic" nu se încadrează în politica actualei administraţii."Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate", a menţionat Firea.

România liberă a dezvăluit, marți, că Alin Petrache aruncă 700.000 euro pentru o petrecere care sărbătorea 10 ani de la înființarea clubului. 

 
Clubul Sportiv Municipal București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, aruncă aproape 700.000 de euro într-un eveniment menit să marcheze cei 10 ani de existență. Mai exact este vorba de 2,6 milioane de lei fără TVA, adică, în total, 3,1 milioane de lei. Această sumă este egală sau chiar mai mare decât bugetul anual al multor echipe de handbal, volei sau baschet care activează în prima ligă din România.

Procedura de atribuție a organizării evenimentului ridică, la rândul ei, câteva semne de întrebare. Cu toate că este vorba despre o aniversare previzibilă, evenimentul pare că i-a luat prin surprindere pe cei de la CSM. Altfel nu se poate explica de ce caietul de sarcini a fost gata abia pe 3 mai în condițiile în care aniversarea are loc în perioada 9-12 iunie.  

La fel de interesant este și faptul că a fost aleasă o procedură de selecție simplificată. Așa se face că, la un eveniment foarte complex, întins pe cinci zile, cu zeci de artiști în concert plus multe competiții sportive, s-a prezentat un singur ofertant, un consorțiu alcătuit din SC Godmother SRL, Bucureşti, reprezentată de Valentin Văcăruș, şi SC Brigada Creativă SRL, Bucureşti, reprezentată de Adrian Lucian Nica. Cu toată -experiența celor două firme, o ofertă pentru un astfel de eveniment pare imposibil de pregătit în numai 10 zile, având în vedere cerințele (puncte de vânzare mâncare, mese, bănci, tribune, suprafeţe de sport modulare, porţi, corturi, laptopuri, hostess, standuri, televizoare, scenă de concert, sonorizare, instalaţie lumini, pază, precontracte cu artişti, producţie publicitate etc.).

Mai mult, niciun material legat de activităţile sportive nu va rămâne în proprietatea secţiilor CSM.

Surse din cadrul clubului susțin că secţiile sportive nu au fost consultate de către cei care au făcut caietul de sarcini pentru detalii tehnice, astfel încât multe echipamente nu au specificaţiile normale pentru sportul respectiv.


Numirea lui Alin Petrache a venit în urma expirării perioadei de detaşare a lui Bogdan Vasiliu de la Asociaţia Club Sportiv Metropolitan, unde era angajat ca antrenor de handbal, la conducerea CSM Bucureşti.Anterior, Alin Petrache a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby între 2009 şi 2014 şi preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în perioada 2014 – 2016. El a fost căpitan al naţionalei de rugby şi a evoluat pentru cluburi din România, Franţa şi Anglia.

Cele mai citite

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

Militanții au atacat sâmbătă dimineața un post militar din Pakistan, în apropiere de Afganistan, folosind un vehicul încărcat cu explozibili, ucigând cinci membri ai...

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...

Ucrainenii atacă cibernetic Rusia. Serviciile secrete susțin că au dezafectat sistemul prin care se poate vota electronic la alegerile prezidențiale

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor militare de informații ale Ucrainei (HUR), specialiștii în securitate informatică au reușit să neutralizeze sistemul prin care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă