Supraaglomerare la metrou, din cauza zăpezilor care au pus stăpânire pe Capitală. Bucureștenii și-au lăsat mașinile acasă, să scape de traficul infernal, dar așteaptă minute în șir pe peron | FOTO + VIDEO

de Roxana Petre , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 17:59, 11 ianuarie 2017

În această dimineață, din cauză că circulația mijloacelor de transport în comun la suprafață s-a blocat, ca urmare a ninsorii abundente, călătoria cu metroul a devenit un coșmar. 


UPDATE 13.00: Poliția Metrou dirijează călătorii în stațiile cu un trafic crescut, iar pentru evitarea supra-aglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului, a anunțat Metrorex. 

„Ca urmare a condițiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătățirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în stațiile de metrou, au fost mobilizați suplimentar peste 100 de angajați. De asemenea, Metrorex a solicitat și a primit sprijinul autorităților de ordine și siguranță publică — Poliția Metrou, pentru dirijarea călătorilor în stațiile cu un trafic crescut — Piața Unirii și Piața Victoriei (1 și 2). Informăm călătorii că, pentru siguranța transportului și evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului. În acest sens, rugăm publicul călător să respecte indicațiile echipelor de ordine", a precizat Metrorex.

 

12.00: Sute de oameni au așteptat, miercuri la prânz, trenurile în stațiile de metrou, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București. În cursul dimineții, reprezentanții Metrorex precizau că trenurile circulă în condiții normale, iar potențialele decalaje ar putea fi cauzate de decalajul provocat de numărul mare de călători care trebuie să intre în metrouri.

Citește continuarea aici: ISU infirmă anunțul Metrorex: Cozi infernale la metrou la Piața Victoriei. Sute de oameni s-au înghesuit, miercuri dimineața, pe peron, în așteptarea trenurilor| FOTO + VIDEO


Un reprezentant al biroului de presă, Felicia Popa, a precizat, pentru România Liberă, că începând de marți, Metrorex a luat o serie de măsuri suplimentare, pentru a asigura transportul călătorilor, în condiții adecvate.

Sursa citată a mai precizat că au fost introduse trenuri suplimentare pe fiecare magistrală. La această oră, în trafic sunt 65 de trenuri. Pe magistrala M1 circulă 22 de trenuri, pe M2 - 21 de trenuri plus rezervă, pe M3 - 14 trenuri plus rezervă, pe M4 - patru plus rezervă.

În intervalele orare 7-9 și 17-19, trenurile circulă la maximum trei minute, pe magistralele principale. Cu toate acestea, călătorii au raportat așteptări de până la cinci - opt minute pe peron.


Citește și: Așteptări infernale în stațiile de autobuz din Capitală. Bucureștenii stau la coadă, pe șosea, ca să prindă un loc în autobuz, în timp stațiile de autobuz sunt îngropate sub nămeți | FOTO + VIDEO

Bucureștenii au îndurat, miercuri dimineața, frigul și ninsoarea așteptând mijloacele de transport în comun în stațiile de autobuz și tramvai Capitală. Astfel, pe șosea s-au format cozi de persoane, care așteptau să urce în autobuze, din cauză că trotuarele erau nedeszăpezite.

Reprezentantul biroului de presă a precizat, pentru RL, că întârzierile ar putea fi cauzate de staționarea prea lungă în stații, astfel că aglomerația de pe peron cauzează decalaje la staționare. 


„Metrorex continuă implementarea planului de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport subteran prin suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie şi asigurarea succesiunii la un interval de maximum trei minute la orele de vârf pe Magistrala 2 şi la un interval de două-trei minute, pe tronsonul comun al magistralelor 1 şi 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu) şi de cinci-șase minute în restul timpului”, preciza, marți, Metrorex, într-un comunicat de presă remis redacției.

Reprezentanții mai afirmau și că au luat o serie de măsuri pentru a evita supraaglomerarea.

„Pentru evitarea supraaglomerării peroanelor, au fost dispuse câteva măsuri organizatorice: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor. Totodată, având în vedere condiţiile meteorologice, Metrorex a dispus suplimentarea echipelor de intervenţie pentru deszăpezirea şi curăţarea accesurilor în staţiile de metrou”, mai precizează Metrorex.

 


Citește și: Drumuri blocate în întreaga țară și în București din cauza viscolului puternic. Drumarii nu mai fac față omătului căzut în cursul nopții

Drumuri blocate în București și în jumătatea de sud-est a României. Iarna a lovit năpraznic pentru a doua oară în acest an, făcând ca zeci de artere din București să fie acoperite de un strat gros de zăpadă. Din cauza precipitațiilor căzute, multe străduțe dintre blocuri au devenit inaccesibile pentru mașini, iar mulți șoferi s-au blocat cu mașinile în omăt.


 

 

 

 

Comentarii

 • Negru Vasilica

  14 ianuarie 2017 17:10

  Castiguri la domiciliu!Oportunitatea este extraordinara!Nu ai nimic de pierdut!Ai numai de castigat!Iti oferim seriozitate si incredere!Vrem sa ne dezvoltam si mai rapid!Suntem o echipă de viitor!Noi suntem viitorul!Plătim comisioanele!Cea mai mare provocare!Cere detalii pe adresa de email"vasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 ianuarie 2017 12:38

  ROXANA PETRE,te suie de urgenta pe coada maturii si aterizeaza in Sahara. Acolo vei avea parte de un loc calduros-imbietor la lenevia draga tie..Acolo sa te apuci de numarat "boabele" de nisip asa vor sti localnicii cat nisip au.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design