19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin, botezat în secret de către mama sa

Vladimir Putin, botezat în secret de către mama sa

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un documentar, că mama sa l-a botezat în secret faţă de tatăl său, care era membru al organizaţiei Partidului Comunist în fabrica în care muncea, informează Mediafax.

„Mama m-a botezat în secret faţă de tata, care era membru a Partidului Comunist. Acest lucru m-a afectat personal pe mine şi familia mea”, a declarat şeful statului rus, arată The Moscow Times în ediţia de miercuri.

Ca membru de partid, tatăl său ar fi avut probleme, în cazul în care autorităţile ar fi aflat despre botez.

Citeşte şi Anchetă la Moscova: Cine l-a insultat pe Putin?

Acest documentar, „Vtoroie krescenie rusi” (Al doilea botez rus), a fost difuzat marţi pe postul de televiziune Rossia-1 şi se concentrează asupra unei relansări a bisericii în ultimii 25 de ani în Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova şi Kazahstan. Între altele, filmul include discuţii cu Putin despre modul în care biserica afectează viaţa modernă în Rusia, potrivit site-ului Vesti.ru.

În ianuarie 2012, cu câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Putin a vizita o mănăstire, în regiunea Leningradski, unde se află o celebră icoană a lui Ihvin, a Maicii Domnului, patroana Rusiei, apărătoare şi vindecătoare a celor bolnavi şi suferinzi. Putin a sărutat icoana şi a aprins o lumânare. Începând cu Ivan cel Groaznic, toţi ţarii ruşi au venit la această icoană să ceară binecuvântarea domniei lor, cu excepţia lui Nicolae al II-lea.

În noiembrie 2011, Brâul Sfintei Maria a fost adus în Rusia, din Grecia, iar Putin s-a aflat între primii pelerini veniţi la această relicvă. potrivit RBC.

Cele mai citite

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă