4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialPedofilia online lovită în plin

Pedofilia online lovită în plin

Poliţia din mai multe state din întreaga lumea a cooperat la arestarea unei reţele de pedofili care operau pe internet, anunţă France 24. Au fost arestate 184 de persoane bănuite că ar fi membre într-o reţea despre care se presupune că ar număra 70 000 de persoane.

Este cel mai mare caz de pedofilie din toate tipurile, în care au fost identificaţi deja 670 de suspecţi, potrivit Europol. În urma operaţiunii au fost eliberaţi 230 de copii, despre care se crede că au fost victimele reţelei de pedofili.

„Ne aşteptăm ca numărul arestaţilor să crească,” a spus ofiţerul Rob Wainwright. „Acesta este deja cel mai mare caz pe care l-am avut.”

Operaţiunea de Salvare, aşa cum a fost denumită, a început acum trei ani şi a avut ca ţintă reţelele online, al căror server se află în Olanda şi numără peste 70.000 de membrii în întreaga lume, potrivit Europol. Înainte de masivele arestări, reţeaua de pedofilie era la apogeu, susţin sursele.

Suspecţii erau membrii pe un forum online numit boylover.net, care promova sexul între adulţi şi băieţi şi despre care se presupune că ar fi cea mai mare reţea de acest gen din lume.

Europol a spus că siteul a fost deschis ca un forum unde membrii se contactau fără să comită infracţiuni. După ce luau legătura pe site, se contactau prin alte canale, precum e-mail, şi făceau schimb de poze şi filme cu copii abuzaţi.

„Pot confirma că este una din cele mai de succes operaţiuni ale poliţiei din ultimii ani,” a spus Wainwright.

Pe parcursul anchetei, Europol a întocmit peste 4000 de rapoarte de informaţii pe care le-a trimis autorităţile poliţieneşti din peste 30 de state. Ţările implicate în acest caz sunt Australia, Belgia, Canda, Grecia, Islanda, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, România, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite.
Ancheta va continua şi se aşteaptă mai multe arestări, a spus Wainwright.

Cele mai citite

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă