16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialO scrisoare-capcană a fost dezamorsată la ambasada Greciei din Paris

O scrisoare-capcană a fost dezamorsată la ambasada Greciei din Paris

O scrisoare-capcană, adresată ambasadorului şi expediată din Italia, a fost dezamorsată luni la ambasada Greciei din Franţa de către serviciile pirotehnice ale poliţiei din Paris, informează AFP, potrivit Mediafax.

Nu s-au înregistrat răniţi sau pagube, a precizat ministrul grec de Externe.

Într-o primă fază, conform sursei, „ieşea fum” din această scrisoare în jurul orei 14.00 (15.00, ora României) la subsolul ambasadei situate în strada Auguste-Vacquerie, în cel de al 16-lea district, sursele menţionând un „aparent început de explozie”.

Poliţia pariziană a fost solicitată de către serviciile ambasadei, iar Laboratorul central al sediului poliţiei s-a deplasat imediat la faţa locului alături de poliţia locală.

Ei au descoperit, conform primelor indicaţii ale anchetei, că plicul „de dimensiuni mici” conţinea mai multe fire şi o baterie. Geniştii de la Laboratorul central au decis să utilizeze un tun cu apă, conţinutul plicului fiind astfel neutralizat.

Ministerul grec de Afaceri Externe a precizat, într-un comunicat, că pachetul era adresat ambasadorului, „fără a menţiona expeditorul, dar de provenienţă din Italia”.

Poliţia franceză „a confirmat că este vorba despre un dispozitiv explozibil de putere limitată” şi „s-a efectuat o explozie controlată”, arată aceeaşi sursă confirmând că nu au existat răniţi sau pagube, conform ministrului grec.

Secţiuuea antiteroristă a brigăzii criminale din poliţia judiciară pariziană a început ancheta.

Cele mai citite

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă