16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialNouă militanţi Greenpeace vor fi judecaţi pentru pătrunderea ilegală în centrala nucleară...

Nouă militanţi Greenpeace vor fi judecaţi pentru pătrunderea ilegală în centrala nucleară din Franţa

Cei nouă militanţi Greenpeace arestaţi luni, în Franţa, pentru pătrunderea ilegală într-o centrală nucleară vor fi judecaţi pe 20 ianuarie, anunţă procurorii francezi, citaţi de AFP, potrivit Mediafax.

Contrar declaraţiilor ministrului de Interne francez făcute luni seară, cele nouă persoane au petrecut noaptea în arestul poliţiei.

„Vor face obiectul unei convocări la tribunalul” corecţional pentru „pătrundere ilegală în spaţii tehnice”, „degradare, distrugere de bunuri publice”, tăind un grilaj pentru a reuşi să pătrundă în incinta centralei, a subliniat Alex Perrin, procuror în oraşul Troyes. Cinci dintre aceştia vor fi amendaţi şi pentru că au refuzat prelevarea de ADN.

Alţi doi militanţi Greenpeace au fost arestaţi pentru că au pătruns ilegal în incinta centralei nucleare de la Cruas.

Organizaţia ecologistă Greenpeace a lansat, luni, această operaţiune pentru a evidenţia erorile în securitatea instalaţiilor nucleare din Franţa, ţară în care energia nucleară acoperă 75% din consumul de electricitate.

Autorităţile promit că vor creşte nivelul de securitate la toate cele 58 de centrale nucleare din Franţa, ca urmare a acţiunilor organizaţiei ecologiste.

Cele mai citite

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă