13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialMerkel: Stabilizarea zonei euro în actuala formă este prioritatea guvernului german

Merkel: Stabilizarea zonei euro în actuala formă este prioritatea guvernului german

Stabilizarea zonei euro în actuala formă este prioritatea guvernului german, a declarat, joi, la Berlin, cancelarul german Angela Merkel, după ce anterior au apărut relatări că oficiali germani şi francezi se gândesc la o integrare mai strânsă, chiar şi cu un număr mai restrâns de ţări, potrivit Mediafax.

„Avem un singur scop, iar acesta este stabilizarea zonei euro în actuala formă”, a spus Merkel într-o conferinţă de presă cu preşedintee Traian Băsescu, aflat în vizită la Berlin, transmite Reuters.

Reuters a raportat anterior că oficiali francezi şi germani analizează o integrare mai strânsă a uniunii monetare, chiar dacă procesul ar presupune un număr mai restrâns de state.

Cancelarul german a cerut clarificarea rapidă a situaţiei politice din Italia după anunţul de demisie al premierului Silvio Berlusconi.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, la Berlin, pentru o vizită oficială de o zi, în care sunt incluse întâlniri cu preşedintele Germaniei, Christian Wulff, şi cancelarul Angela Merkel.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă