26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMerkel despre Grecia: Pentru noi contează faptele, nu anunţurile

Merkel despre Grecia: Pentru noi contează faptele, nu anunţurile

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi la Cannes (sudul Franţei) că aşteaptă de la Grecia mai degrabă acte decât anunţuri, după declaraţiile premierului grec Giorgios Papandreou evocând o posibilă abandonare a referendumului său controversat, relatează Mediafax.

„Pentru noi contează faptele”, a afirmat ea în faţa presei în cadrul summitului G20.

„Important este, să existe rapid un ‘da’ pentru deciziile din 27 octombrie’, când zona euro a adoptat un plan de salvare a Greciei”, a adăugat cancelarul german.

Atena a provocat panică în zona euro luni seară anunţând că intenţionează să organizeze un referendum asupra planului de salvare european. Însă, sub presiune internaţională, premierul elen Giorgios Papandreou a declarat că este dispus să retragă proiectul de referendum privind euro pentru a garanta planul de salvare european pentru această ţară.

„Ceea ce am spus ieri seara este în continuare de actualitate: cea de-a şasea tranşă a împrumutului către Grecia nu va fi vărsată dacă Atena nu adoptă planul european„, a avertizat Angela Merkel.

Cele mai citite

Crimă urmată de sinucidere într-o comună din județul Vâlcea

O crimă tragică a avut loc în localitatea Păușești-Măglași, județul Vâlcea, unde un bărbat de 39 de ani și-a ucis cu brutalitate cumnata. Incidentul...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă