15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialMarian Lupu, singurul candidat la funcţia de preşedinte al Parlamentului R. Moldova

Marian Lupu, singurul candidat la funcţia de preşedinte al Parlamentului R. Moldova

Deputaţii moldoveni au început procedura de vot pentru alegerea preşedintelui Parlamentului din Republica Moldova, singurul candidat propus pentru această funcţie fiind preşedintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică, citata de Mediafax.

Candidatura lui Lupu a fost înaintată de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Deputatul liberal Ion Hadârcă a declarat în plenul Parlamentului că Marian Lupu este candidatul susţinut de Alianţa pentru Integrare Europeană.

Partidul Comuniştilor (PCRM) nu a propus un candidat la funcţia de preşedinte al Legislativului, informează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Potrivit ediţiei online a cotidianului Timpul, în prezent se desfăşoară procedura de votare secretă. Pentru a fi ales, Marian Lupu are nevoie de cel puţin 51 de voturi.

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) şi Partidului Liberal (PL) au semnat, joi, acordul de constituire a coaliţiei de guvernare, în urma alegerilor legislative din Republica Moldova, desfăşurate la 28 noiembrie.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat pe de altă parte că Partidului Comuniştilor i se va propune funcţia de vicepremier pentru Reintegrare, transmite Info-Prim Neo.

Diacov a subliniat că viitorul Guvern va avea 17 portofolii, dintre care şapte ar putea să-i revină Partidului Liberal Democrat (PLDM) şi câte cinci Partidului Liberal (PL) şi PDM. Nu este exclus ca PCRM să obţină funcţii importante.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă