16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialFranţa a interzis cerşetoria în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice...

Franţa a interzis cerşetoria în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice – presă

Ministerul francez de Interne a interzis prezenţa cerşetorilor şi a persoanelor fără adăpost, cu ocazia sărbătorilor, în zonelor comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice, scrie ziarul The Guardian, în ediţia electronică, scrie Mediafax.

În contextul în care economia Franţei este în criză şi în perspectiva unei noi recesiuni, oamenii săraci şi fără adăpost sunt din ce în ce mai vizibili în faţa magazinelor şi la intrările în staţiile de metrou. Organizaţiile umanitare au cerut măsuri pentru depăşirea crizei lipsei de locuinţe, însă preşedintele Nicolas Sarkozy a răspuns printr-o campanie împotriva cerşetorilor, notează ziarul The Guardian.

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a emis o serie de ordonanţe care prevăd interzicerea cerşetoriei în zonele comerciale şi în apropierea obiectivelor turistice.

Gueant argumentează că arestarea sau amendarea cerşetorilor este esenţială pentru facilitarea turismului.

Cerşetoria a fost interzisă de circa un an pe Champs Elysées, însă acum interdicţia include perimetrul din apropierea Galeriilor Lafayette, magazinele Printemps, Muzeul Luvru şi Grădinile Tuileries.

Criticii afirmă că măsurile sunt parte a campaniei lui Sarkozy împotriva romilor, iar Claude Guéant sublinia la un moment dat că ordonanţele fac parte din „lupta nemiloasă” împotriva „infracţiunilor comise de români”.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă