16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialFostul director FMI, trimis din nou în judecată pentru "PROXENETISM AGRAVAT"

Fostul director FMI, trimis din nou în judecată pentru „PROXENETISM AGRAVAT”

Judecătorii însărcinaţi cu instruirea cazului „Carlton”, de proxenetism, la Lille, în nordul Franţei, au hotărât să îl trimită în judecată pe fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn şi pe alte 12 persoane, pentru „proxenetism agravat în grup”, relatează Mediafax.

A 14-a persoană inculpată în dosar este dată în judecată pentru „complicitate la escrocherie şi abuz de încredere”, se precizează într-un comunicat. Parchetul, care a cerut pe 11 iunie retragerea acuzaţiilor formulate împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) din lipsă de dovezi, nu a precizat, pentru AFP, dacă va face apel împotriva acestei decizii.

Citeşte şi Află cât ar fi plătit Dominique Strauss-Kahn pentru scandalul de AGRESIUNE SEXUALĂ

Fostul director FMI a fost inculpat în 26 martie 2012 pentru „proxenetism în grup organizat” şi participare la serate cu prostituate remunerate, la Paris şi Washington.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 63 de ani, afirmă că nu ştia că aceste femei, care i-au fost prezentate de către un comisar de poliţie şi oameni de afaceri, erau prostituate. Nouă persoane au fost inculpate în acest caz.

„Apărarea domnului Dominique Strauss-Kahn are certitudinea că el va fi, într-un final, scos de sub acuzaţii absurde de proxenetism formulate împotriva sa, acuzaţii care contrazic atât bunul simţ, cât şi analiza juridică”, afirmă avocaţii săi în comunicatul pe care l-au emis.

Ei pun la îndoială imparţialitatea judecătorilor de instrucţie, cărora le reproşează faptul că nu le-au comunicat toate datele de la dosar.

Citeşte şi Surse: În urma scandalurilor sexuale, DSK şi soţia lui s-au despărţit de aproximativ o lună

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă