16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCamere de SUPRAVEGHERE în autobuze, troleibuze şi tramvaie

Camere de SUPRAVEGHERE în autobuze, troleibuze şi tramvaie

Autorităţile vor să instaleze camere de supraveghere în toate autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din ţară. Măsura este inclusă în planul privind siguranţa călătorilor în transportul public, pregătit de Ministerul Transporturilor. O altă prevedere îi obligă pe transportatorii privaţi să înlocuiască microbuzele cu autocare.

Camera video nu este singura schimbare dorită. Pasagerii ar putea ajunge mai repede la destinaţie dacă va fi introdusă banda cu semafor prioritar, potrivit Rtv.net.

Citeşte şi MODIFICĂRI de TARIFARE la RATB. Ce schimbări propune Regia?

În toate mijloacele de transport în comun ar urma să existe camere de supraveghere. În plus, autobuzele şi troleibuzele ar urma să aibă o bandă dedicată cu semafor prioritar.

Ca urmare a numărului mare de accidente grave în care au fost implicate microbuze, se urmăreşte şi înlocuirea treptată a acestora.

Citeşte şi Prima capitală din lume unde transportul în comun e gratuit

Mai mult decât atât, până în 2020, transportatorii privaţi vor fi obligaţi să înlocuiască microbuzele cu autobuze sau autocare pentru un plus de siguranţă şi confort.

Până când microbuzele vor dispărea cu totul, vor trebui dotate, obligatoriu, cu limitatoare de viteză şi centuri de siguranţă.

Citeşte şi Călătoria cu metroul poate fi plătită prin SMS

 

 

 

Cele mai citite

Zeci de elevi au ajuns la spital după ce au mâncat la școală

Zeci de elevi de la Școala gimnazială din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, au ajuns la spital după ce au mâncat la școală prin programul...

Inteligența artificială de pe Apple va fi disponibilă în mai multe limbi

Apple a anunțat că va extinde numărul limbilor suportate de inteligență artificială, Apple Intelligence, începând cu anul viitor. Inteligența artificială de pe Apple va fi...

Drăgușin, criticat după meciul din Carabao Cup! Tottenham a învins dramatic pe Coventry

Deși Tottenham a reușit să întoarcă scorul și să se califice în optimile Carabao Cup, prestația fundașului Radu Drăgușin a fost criticată dur de...
Ultima oră
Pe aceeași temă