16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLiviu Dragnea, ţinta unei tentative de asasinat

Liviu Dragnea, ţinta unei tentative de asasinat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit într-o emisiune tv la Antena 3 că, în aprilie anul trecut, a fost ţinta unei tentative de asasinat, sugerând că în spatele celor patru cetăţeni străini care ar fi fost autorii acestei acţiuni s-ar fi aflat controversatul om de afaceri George Soros: ”Am avut amenințări cu moartea. În aprilie a fost o tentativă de a mă ucide. Au venit patru străini în România, au fost cazați la Athenee Palace, trei săptămâni și am scăpat. Au ajuns în preajma mea. Suntem într-un stat mafiot. Știu cine îi plătise, un om foarte important în lume. Nu știu ce s-a întâmplat cu cazul”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, al treilea om în stat, după preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a dorit să ofere foarte multe informații, dar a precizat că cei patru indivizi străini au ajuns în România și s-au aflat chiar în preajma sa.

Președintele PSD a acuzat, totodată, faptul că şeful statului și directorul SRI, Eduard Hellvig, ar fi în fruntea statului paralel și sunt oamenii care prin diverse tactici încearcă să-l întăture: ”Statul paralel este format din oameni, din instituții, din actuala conducere a SRI, din conducerea SPP, în frunte cu Pahonțu, din procuratură și din alte instituții. Toți acești oameni au pus în fața lor pe șeful statului, prima dată a fost Băsescu, acum este Iohannis. El doar crede că îi conduce, dar de fapt este condus. Nu știu dacă este doar Hellvig implicat din SRI, este un om la care am ținut foarte mult, dar ceea ce știu este că el nu-i controlează pe cei din statul paralel. Asta este ceea ce am vrut să spun despre Eduard Hellvig”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

 

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Întrebat marţi seară la Antena 3 dacă vrea suspendarea lui Iohannis, Dragnea a spus: „Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere. Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă – că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid”.

El a infirmat varianta vehiculată în spaţiul public potrivit căreia PSD va propune numirea unui nou premier, Iohannis va respinge propunerea şi PSD va declanşa suspendarea şefului statului. „Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur şi simplu”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat însă că o susţine în continuare “politic şi moral” pe Viorica Dăncilă ca premier.

„Eu sunt foarte mulţumit de Viorica Dăncilă, pe care o sprijin nu numai politic, ci şi moral. Şi vorbim foarte, foarte des. (…) Oricine are nevoie de sprijin moral. Şi i-am spus-o şi i-o spun acum – şi politic şi moral. Pentru că trebuie să reziste şi va rezista. Nu este o femeie slabă. Este o femeie decentă, dar nu slabă”, a adăugat Dragnea.

 

Multinaţionalele finanţează mişcarea #rezist

Liviu Dragnea a mai declarat că ar putea candida la prezidenţialele din 2019, motiv pentru care ar fi devenit principala ţintă a lui Klaus Iohannis. Liderul PSD a atacat şi multinaţionalele care scot profiturile din România. El susţine că a ajuns “omul negru” al momentului pentru că s-a opus practicilor acestor companii străine prezente pe piața din România de a face un profit imens fără a plăti la buget toate taxele și impozitele, așa cum plătește orice firmă românească. “Este un grup de companii mari, nu toate, care au vrut și au și procedat în sensul acesta, ca să aibă activități în România, dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele și impozitele așa cum face orice firmă românească. Este așa-zisa externalizare a profitului”, a spus şeful social-democraţilor. Dragnea a adăugat că multinaţionalele finanţează mişcarea #rezist, pentru că se tem că nu vor mai putea să continue practicile imorale şi chiar ilegale de scoatere a profitului din România. În acest context, Liviu Dragnea a spus că instituțiile statului au început să prindă curaj și să investigheze aceste practici.

 

Dragnea: Colegii cer proteste la Cotroceni

Liderul PSD a anunţat că în partid există un curent de opinie privind organizarea de proteste împotriva preşedintelui Klaus Iohannis: “Dacă aceste proteste erau organizate împotriva lui Iohannis? A fost o organizare paralimitară. Ştiam că o să fie violenţe, pentru că apăreau în presă informaţii. Ce făceau, nu îl informau pe preşedintele Iohannis? Dacă erau proteste la Cotroceni, cu un grup violent, încurajat de marea masă a manifestanţilor, care nu s-au delimitat, ce spunea Iohannis? Tot aşa ieşea şi certa jandarmii? S-ar putea să fie. Sunt colegi şi colege care se întreabă de ce nu începem şi noi proteste la poarta lui Iohannis. Vă spun că există o fierbere foarte mare în partid, aceasta e fierberea, nu scrisorile unor colegi ori colege, că de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis. Şi e foarte posibil să începem şi noi lucrul acesta. O să avem un Comitet Executiv la sfârşitul lunii şi o să decidem. Nu cu pietre, nu cu foc, nu cu cuţite, nu cu bătut jandarmi. Proteste cum am mai făcut”.

 

Ce făcea liderul PSD în timpul protestului din 10 august

Liviu Dragnea a declarat că a urmărit de la Neptun protestele din Piața Victoriei din 10 august. El consideră că acestea au reprezentat o lovitură de stat eșuată și îl acuză pe Klaus Iohannis că a demobilizat jandarmii și a încurajat violența: ”Ce am văzut? Am văzut o tentativă de lovitură de stat eșuată, asta se dorea, asta se vorbea pe rețele de socializare, asta ajungea la mine, anumite ziceri ale unora. Îmi spuneau că nu va mai fi cu legile justiției, nu va mai fi nimic, că preluăm noi puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu postarea iresponsabilă de pe Facebook, să demobilizezi în acest fel jandarmii și să inciți în continuare la violențe, exact în momentele în care aceea fată jandarm era la un pas să fie linșată în Piață. Acei oameni erau protestari pașnici, acei oameni care loveau o femeie? S-a văzut la televizor că au dat foc, că incitau, acum nu mai stăteau în primul rând, stăteau în profunzime, a fost o organizare paramilitară, o tentativă de stat eșuată. Au încercat să îi facă pe plac lui Iohannis și nu au reușit”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD a mai spus că așa-numitul miting al Diasporei nu a fost organizat și nu a aparținut românilor din străinătate: ”Asta a fost o păcăleală cu Diaspora. Au fost doar 1.000 de oameni din Diaspora, de aceea organizatorul a și renunțat la organizarea mitingului. Eu nu îl cunosc pe acest om”, a declarat Liviu Dragnea.

Totodată, liderul social-democraţilor a mărturisit că în seara protestelor a vorbit la telefon cu Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu, dar nu și cu ministrul de Interne, pentru că nu a dorit să interfereze: ”Am vorbit la telefon cu doamna prim-ministru. Ea era plecată și am discutat despre ceea ce se întâmplă, ea urmărea Antena 3. Cu doamna ministru de Interne nu am vorbit pentru că ea avea atribuții foarte clare și nu am vrut să interferez. Din câte știu eu, nici ministrul de Interne nu le poate spune jandarmilor cum să acționeze, pentru că ei au un regulament foarte clar, izvorât din lege. Nimeni nu poate să interfereze. Am vorbit la telefon și cu domnul Tăriceanu. Cred că și el venise la mare, cred că era în zonă”, a mai precizat preşedintele PSD.

 

Ce se va discuta la CEx 

„La CEx nu ştiu dacă se va decide o remaniere guvernamentală, dar discuţii despre activitatea unor miniştri trebuie să fie. Da, sunt nemulţumit de unii miniştri. Doamna premier va avea iniţiativa, dacă se pune problema”, a declarat Liviu Dragnea marţi seară la Antena 3.

Întrebat despre scrisoarea Ecaterinei Andronescu prin care a făcut un apel către conducerea partidului “să nu dea foc ţării şi PSD” şi a cerut ca Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului, iar Guvernul să fie schimbat, Dragnea a spus că nu dă importanţă scrisorii pentru că PSD are lucruri mai bune de făcut.

„CEx nu va discuta scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Nu îi dau atenţie. Nu dau importanţă, avem lucruri mult mai importante de făcut. În CEx vom aproba un set de măsuri pentru această toamnă. Avem lucruri importante de făcut. Ce să fac, să analizez scrisoarea? Am mai analizat scrisori”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

 

 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Cum să asortezi bijuteriile cu ținutele? 7 sfaturi utile

Sursa foto: Shutterstock Bijuteriile pot fi detalii cheie în completarea unei ținute, adăugând strălucire și rafinament sau chiar oferind un accent de personalitate. Asortarea lor corectă...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă