17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoZelenski: Europa trebuie să se pregătească pentru „următorii pași” ai lui Putin

Zelenski: Europa trebuie să se pregătească pentru „următorii pași” ai lui Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri (28 februarie) că toată lumea trebuie să se pregătească pentru „următorii pași” ai președintelui rus Vladimir Putin, deoarece nu există „nicio alternativă”, conform Reuters.

El a făcut aceste comentarii la un summit de două zile al țărilor din sud-estul Europei în capitala Albaniei, Tirana.
Zelenski și premierul albanez Edi Rama, în cadrul unei conferințe de presă comune, au spus că amenințarea Rusiei s-a extins dincolo de Ucraina la statele baltice, Moldova și Balcani.


Summit-ul are loc în timp ce Kievul încearcă să-și îmbunătățească capacitățile defensive pentru a învinge forțele ruse într-un moment în care sprijinul neclintit al SUA se clatină la mai bine de doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei.


Zelenski a propus organizarea unui forum de apărare ucraineano-balcanic la Kiev sau într-o capitală balcanică pentru a stimula cooperarea în materie de arme, repetând inițiative similare, conduse anul trecut cu ajutorul companiilor britanice și americane de arme.

Putin şi Zelenski au negociat un nou schimb de prizonieri

Cei doi şefi de stat au evocat telefonic “eliberarea de cetăţeni ucraineni deţinuţi” în teritoriile separatiste din estul Ucrainei şi în Crimeea, precum şi în Rusia, a indicat într-un comunicat preşedinţia ucraineană.

Putin şi Zelenski au vorbit de asemenea despre pregătirea unei noi întâlniri în “formatul Normandia”, după cea de la Paris din decembrie, la care au participat cei doi lideri, cu mediere franco-germană.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

Țara care va organiza referendum pe tema neutralităţii în politica externă

Cetățenii elvețieni ar putea fi chemați la un referendum privind neutralitatea istorică a țării lor, după ce o inițiativă populară în acest sens, propusă...

Marcel Ciolacu susține că nu a luat nicio decizie care să dăuneze României şi românilor

În cadrul unei declarații susținute vineri, la Suceava, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a subliniat că nu a luat nicio decizie...
Ultima oră
Pe aceeași temă