7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăVideoZeci de palestinieni neidentificați au fost îngropați într-o groapă comună din Gaza

Zeci de palestinieni neidentificați au fost îngropați într-o groapă comună din Gaza

Zeci de palestinieni neidentificați au fost aruncați și înmormântați într-o groapă comună din Gaza.

O înmormântare în masă a avut loc miercuri (22 noiembrie), în Khan Younis, pentru zeci de palestinieni uciși în timpul bombardamentului israelian în curs de desfășurare asupra Gazei, potrivit Reuters.

Printre victime se numără și copii care și-au pierdut viața în atacuri.

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, aceste cadavre, care sunt îngropate pe un teren deținut de Ministerul Cultelor, au fost neidentificate. Unii dintre ei fuseseră blocați în spitalul Al Shifa.

Israelul a plasat Gaza sub asediu și bombardament necruțător de la un atac al Hamas care a ucis 1.200 de persoane, majoritatea civili, potrivit bilanţurilor israeliene.

De atunci, peste 14.000 de locuitori din Gaza au fost uciși, aproximativ 40% dintre ei copii, potrivit oficialilor medicali din teritoriul controlat de Hamas, cifre considerate de încredere de către Națiunile Unite.

Sute de persoane la un protest pro-palestinian în Piaţa Universităţii din Bucureşti

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă, la un protest pro-palestinian în Piaţa Universităţii din Bucureşti, fără a se înregistra incidente, potrivit agerpres.ro.

Participanţii au fluturat steaguri palestiniene şi au scandat lozinci precum: “Opriţi măcelul”, “Jos ocupaţia” sau “Free Palestine”.

Ei au precizat că sprijină civilii blocaţi în Fâşia Gaza şi nu organizaţia teroristă Hamas.

Accesul la protest s-a făcut printr-un filtru al Jandarmeriei. Au fost prezenţi cetăţeni palestinieni, dar şi cu origini siriene sau turce.


Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

George Simion, la conferința liderilor conservatori, la Washington: “Să facem România Mare, nu doar America”

Deputatul George Simion a participat, la Washington, la o conferință internațională a liderilor conservatori, de unde a transmis un mesaj în limba română: "Să...
00:00:41

Aviația Iordaniei trimite ajutoare în Gaza

Armata iordaniană a organizat luni (26 februarie) cea mai mare operațiune de lansare aeriană, de până acum, pentru a furniza ajutor în Gaza, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă