12.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoWilliam și Kate admiră omagiile florale din afara Castelului Sandringham

William și Kate admiră omagiile florale din afara Castelului Sandringham

William și Kate, noul Prinț și noua Prințesă de Wales, au salutat membrii publicului și au văzut omagiile florale în afara Sandringham, joi (15 septembrie).

Familia regală a văzut în mod solemn covorul de flori, bilete și baloane lângă porțile casei private a regretatei Regine Elisabeta din Norfolk, estul Angliei.

Sandringham a fost casa privată a patru generații de monarhi britanici din 1862 încoace.

Trupul reginei Elisabeta a fost adus la Londra, marți, de la Edinburgh. Ea a murit joia trecută în Castelul Balmoral, casa ei de vară din Scoția, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani pe tron.

William și Kate admiră omagiile florale de la Sandringham, dar peste tot în Marea Britanie sunt astfel de manifestări.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi cel mai mare eveniment televizat din istorie

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi cel mai mare eveniment televizat din istorie: se estimează 4,1 miliarde de telespectatori.

Funeraliile vor depăși ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 1996 de la Atlanta, văzută de 3,6 miliarde de oameni, și înmormântarea Prințesei Diana, văzută de 2,5 miliarde de spectatori, scrie Repubblica.

Miercuri, porțile de la Westminster Hall au fost deschise pentru a permite publicului să îi prezinte omagiile Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul rămâne aici până în dimineața înmormântării, în 19 septembrie.

Peste 110.000 de persoane au semnat o petiție pentru instituirea „Zilei Reginei Elisabeta a II-a”, o sărbătoare publică dedicată memoriei Reginei Elisabeta, informează presa britanică.

Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi să-şi ia rămas bun de la populara suverană care a domnit timp de 70 de ani şi 7 luni, stabilind un record de longevitate pentru monarhia britanică.

Aeronava care a adus sicriul Reginei Elisabeta a II-a din Edinburgh a ajuns la Londra

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară la Londra, după cinci zile de la decesul suveranei survenit la castelul Balmoral din Scoţia, relatează AFP.

Sicriul a fost adus la Londra de un avion al Royal Air Force şi a fost însoţit de prinţesa Anne, fiica reginei defuncte, potrivit agerpres.ro.

Sicriul regal urmează să fie transportat apoi într-un vehicul mortuar la Buckingham Palace, unde va fi întâmpinat de regele Charles al III-lea şi de alţi membri ai familiei regale, precum şi, în faţa palatului, de o mulţime nerebădătoare să-i prezinte reginei defuncte omagiile înaintea funeraliilor ce vor avea loc luni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Educatoarea care bătea copiii la grădinița privată din Popești-Leordeni, reținută pentru 24 de ore

Educatoarea care ar fi agresat copiii de la o grădiniţă privată din Popeşti - Leordeni a fost reţinută pentru 24 de ore, a informat,...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...
Ultima oră
Pe aceeași temă