3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăVideoWilliam și Harry sunt din nou în urma sicriului persoanei iubite

William și Harry sunt din nou în urma sicriului persoanei iubite

Prinții William și Harry au mers unul lângă altul în urma sicriului bunicii lor, Regina Elisabeta, miercuri (14 septembrie), o scenă care amintește de vremea când, băieții, în urmă cu 25 de ani, mergeau în urma sicriului mamei lor, Prințesa Diana, în lumina presei globale.

Frații, a căror relație a devenit tensionată în ultimii ani, au luat parte la o procesiune solemnă de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde trupul reginei va rămâne pentru timp de patru zile până la înmormântarea ei de luni, potrivit Reuters.

William și Harry sunt în urma sicriului bunicii lor, Regina Elisabeta, dar soțiile lor au ajuns la sala unde va fi depusă cu mașina

Tatăl lor, regele Carol, era chiar în fața lor cu ceilalți copii ai regretatei regine. Soția lui Charles, Camilla, Regina Consoartă, soția lui William, Kate, prințesa de Wales, și soția lui Harry, Meghan, Ducesa de Sussex, s-au deplasat la sala de ceremonii cu mașina.

În 1997, după ce Diana a murit la vârsta de 36 de ani într-un accident de mașină la Paris, William și Harry, în vârstă de 15 și 12 ani, s-au plimbat prin centrul Londrei, în cortegiul ei funerar, una dintre imaginile definitorii ale vieții lor.

Mai mulți soldați britanici pensionați țin un serviciu omagial pentru Regină

Mai mulți soldați britanici pensionați țin un serviciu omagial pentru Regină, un obicei foarte răspândit în armata britanică și foarte vechi.

La Spitalul Regal din Londra, un azil de bătrâni și de veterani ai armatei britanice, cunoscut sub numele de Pensionarii Chelsea, a avut loc un serviciu de pomenire pentru Regina Elisabeta marți (13 septembrie).

O slujbă de pomenire cu tobe este o practică tradițională în armata britanică în timpul căreia tobele sunt așezate una peste alta pentru a forma un altar improvizat.

Un grup de soldați britanici pensionați a ținut un serviciu de comemorare pentru Regină ce a inclus și lectură și rugăciuni

Ceremonia a inclus lectură și rugăciuni pentru Regină și pentru noul monarh al Marii Britanii, Regele Carol.

Vorbind după slujbă, un sergent-major în retragere, David Goldwin, a spus că deține imagini și statui ale Reginei și că va cumpăra în curând și câteva cu Regele Charles.

„ Regina va fi cu noi pentru totdeauna, cu siguranță va fi cu noi”, a spus Godwin.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă