9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Zelenski vizitează trupele pe fondul zvonurilor privind șeful armatei

VIDEO. Zelenski vizitează trupele pe fondul zvonurilor privind șeful armatei

Președintele Volodymyr Zelenski a vizitat trupele ucrainene de pe frontul de sud-est și a înmânat medalii, a declarat duminică (4 februarie) biroul său, pe fondul speculațiilor intense că popularul său șef al armatei ar putea fi demis în curând.

Biroul prezidențial a precizat într-o declarație că Zelenski a vizitat pozițiile înaintate ale armatei ucrainene din apropierea satului Robotyne, care se află aproape pe linia de luptă.

Așezarea din sud-estul țării, Robotyne, fusese eliberată la sfârșitul lunii august în cadrul contraofensivei împotriva forțelor rusești.

Vizita președintelui la liniile de luptă a avut loc într-un moment de incertitudine cu privire la soarta șefului armatei, Valeriy Zaluzhnyi.

Cunoscut sub numele de “generalul de fier”, Zaluzhnyi a intrat în conflict cu Zelenski pe o serie de probleme, dar este, de asemenea, extrem de popular. O presupusă mișcare de înlăturare a acestuia ar putea afecta moralul trupelor ucrainene care se luptă să mențină pozițiile de-a lungul a peste 1.000 km de front împotriva unei vaste forțe rusești înarmate cu mari stocuri de muniții.

Într-un interviu acordat presei italiene difuzat duminică, Zelenski a declarat că ia în considerare o “resetare” pentru a înlocui mai mulți oficiali de rang înalt, nu doar din armată, ci și lideri de stat, afirmând că este “o chestiune care privește conducerea întregii țări”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...
Ultima oră
Pe aceeași temă