18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Vara arzătoare din Europa ar putea schimba turismul

VIDEO: Vara arzătoare din Europa ar putea schimba turismul

Creșterea temperaturilor vara în sudul Europei ar putea determina o schimbare durabilă a obiceiurilor turistice, mai mulți călători alegând destinații mai răcoroase. De altfel, își pot lua vacanțele în altă perioadă pentru a evita caniculca.

Pe măsură ce temperaturile de vară cresc în sudul Europei, ar putea acest lucru să schimbe definitiv obiceiurile turistice.

Se preconizează că mai mulți călători vor alege destinații mai răcoroase – sau vacanțe într-o perioadă diferită a anului pentru a evita căldura extremă.

Agatha, o turistă din Madrid, a împărtășit acest sentiment.

„Prefer să aleg altă destinație sau să mă întorc la Madrid în timpul iernii, sau primăvara, toamna, când vremea este puțin mai bună decât acum.”

Numărul persoanelor care doresc să călătorească în Marea Mediterană între iunie și noiembrie a scăzut cu 10% față de anul trecut – când vremea arzătoare a dus la secete și incendii, arată datele Comisiei Europene de Călătorii.

Între timp, destinații precum Republica Cehă, Danemarca și Irlanda au înregistrat o creștere a interesului turiștilor.

Un raport ETC arată, de asemenea, că peste 7% dintre călători consideră evenimentele meteorologice extreme drept o preocupare majoră pentru călătoriile între iunie și noiembrie.

Oamenii de știință au avertizat de mult că schimbările climatice vor face vremea extremă mai frecventă și mai mortală.

Și în ultima săptămână, temperaturile globale au urcat la maxime istorice și au declanșat incendii de vegetație – în timp ce ploile torenţiale au inundat orașele.

În Europa, un al doilea val de căldură săptămâna aceasta ar aduce pe continent cea mai ridicată temperatură înregistrată de aproape 49 de grade Celsius.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Telefoanele Primăriei Sectorului 1, închise. Dan Podaru: Clotilde Armand trebuie să-și dea demisia! VIDEO

Serviciul de telefonie al Primăriei Sectorului 1 a fost suspendat pentru că nu a fost plătit. Într-un mesaj audio automat, Primăria Sectorului 1 le transmite...

Situație gravă în regiunea Harkov: s-a ordonat evacuarea forțată a familiilor cu copii din 47 de sate

Autorităţile din regiunea Harkov (estul Ucrainei), care a fost puternic lovită de bombardamente ruseşti, au ordonat evacuarea forţată a familiilor cu copii din 47...

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar, care a inclus, printre altele, vehicule blindate, muniție şi rachete – transmite, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă