16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Urmările alunecării de teren mortale din China

VIDEO. Urmările alunecării de teren mortale din China

O înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare arată pagubele în urma unei alunecări de masive de teren care a lovit luni (22 ianuarie) un sat din provincia chineză Yunnan, ucigând cel puțin opt persoane, iar zeci de persoane au fost date dispărute.

Cel puțin 47 de persoane din 18 gospodării sunt date dispărute, a anunțat televiziunea centrală de stat China Central Television (CCTV). Opt dintre persoanele dispărute fuseseră găsite moarte luni după-amiază, potrivit Zhaotong Daily, un organ de presă local de stat.

Alunecarea de teren a lovit două sate din orașul Zhaotong, situat în sud-vestul țării, în jurul orei 5:51 a.m. (2151 GMT), acoperind casele cu pământ brun de munte la poalele unui deal, a relatat televiziunea de stat China Central Television (CCTV).

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare a arătat casele distruse și resturile din satul Liangshui în urma alunecării de teren.

Pompierii se cățărau printre dărâmături pentru a căuta supraviețuitori în condiții de iarnă, a relatat CCTV. Nu este clar ce a declanșat alunecarea de teren.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

S-a „reinventat” fostul baron de Brăila, Gh Bunea Stancu. Acum face afaceri pe bani publici ca „antreprenor”

Fostul președinte al PSD și CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, arestat în 2014 de DNA și judecat în 3 dosare de corupție, a...

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute...

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...
Ultima oră
Pe aceeași temă