25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăVideoVIDEO: Un bărbat a ucis trei persoane într-un magazin din Florida

VIDEO: Un bărbat a ucis trei persoane într-un magazin din Florida

Un bărbat alb înarmat cu o pușcă de mare putere și un pistol a ucis sâmbătă (26 august) trei persoane de culoare într-un magazin Dollar General din Jacksonville, Florida, înainte de a se împușca mortal, forțele de ordine locale catalogând-o drept o crimă cu motivație rasială.

Șeriful din Jacksonville, TK Waters, a declarat într-o conferință de presă, că autoritățile au primit informații după tragedie, că suspectul ar fi fost autorul mai multor manifeste.

“Unul către părinții săi. Unul către mass-media. Și unul către agenții federali. Porțiuni din aceste manifeste detaliau ideologia dezgustătoare de ură a trăgătorului. În mod clar, acest atac a fost motivat de rasă, iar el îi ura pe oamenii de culoare.”

Waters a declarat că forțele de ordine cred că trăgătorul a acționat singur și a subliniat că nu există nicio dovadă că acesta făcea parte dintr-un grup mare.

El a descris armele folosite ca fiind un Glock și o pușcă semiautomată “de tip AR-15”, pe care erau mâzgălite zvastici.

Potrivit lui Waters, cele trei victime au fost doi bărbați și o femeie, nicio altă persoană nefiind rănită.

Primarul din Jacksonville, Donna Deegan, a îndemnat la acțiune, spunând că acest gen de tragedie nu trebuie să se mai întâmple.

“De prea multe ori sunt aceiași oameni care au acest tip de ură, știți, acest tip de… vedeți svasticile pe armă. Trebuie să facem tot ce putem pentru a descuraja acest tip de ură.”

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a condamnat împușcăturile, spunând

“I-a omorât pentru că erau de culoare. Acest lucru este total inacceptabil”.

Un agent special al FBI din Jacksonville a declarat că oficialii federali au deschis o anchetă privind drepturile civile și că vor urmări incidentul ca fiind o crimă motivată de ură.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alba: Un incendiu a cuprins etajul al treilea al unui bloc din comuna Unirea

Un incendiu a izbucnit, luni seara, într-un apartament situat al etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din comuna Unirea, informează Inspectoratul pentru...

Columbia investighează presupusele interceptări telefonice ale magistraților Curții Constituționale

O anchetă a fost deschisă în Columbia în legătură cu posibile interceptări ilegale ale convorbirilor magistraţilor. Preşedintele ţării, Gustavo Petro, a negat luni că...

Miliardarul Elon Musk a devenit tată pentru a 12-a oară

Miliardarul Elon Musk a devenit tată pentru a 12-a oară! Fondatorul Tesla, în vârstă de 52 de ani, a primit în liniște un nou membru...
Ultima oră
Pe aceeași temă