10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Ucraina își fortifică apărarea în apropiere de Avdiivka

VIDEO. Ucraina își fortifică apărarea în apropiere de Avdiivka

Armata ucraineană a declarat luni (19 februarie) că trupele sale ocupă noi poziții defensive în estul țării – și resping tentativele rusești de a dezvolta o ofensivă. Mișcarea vine după retragerea lor din orașul Avdiivka, care se află acum sub control rusesc. Vicecomandantul Rodion Kudriashov, de la una dintre cele mai proeminente unități de luptă ucrainene, Brigada a treia de asalt, a declarat că retragerea din orașul industrial măcinat nu înseamnă că Ucraina a pierdut războiul.

Brigada sa fusese trimisă de urgență la Avdiivka pentru a întări trupele Kievului de acolo cu 12 zile înainte de retragere. Compusă din infanterie de asalt, brigada declarase anterior că situația din Avdiivka era “infernală”.

Brigada a luat parte la o contraofensivă în estul Ucrainei vara trecută și a luptat în bătălia de la Bakhmut, un alt oraș din estul Ucrainei care a rezistat timp de mai multe luni înainte de a fi capturat în mai anul trecut.

Duminică (18 februarie), Rusia a declarat că a preluat controlul asupra orașului ucrainean Avdiivka, cea mai mare victorie a sa de la căderea Bakhmut în mai. Acest succes al Rusiei a avut loc în timp ce legislatorii americani continuau să se certe în legătură cu un pachet de ajutor militar pentru Kiev.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă