15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Ucraina afirmă că a scufundat o navă de patrulare rusă în...

VIDEO. Ucraina afirmă că a scufundat o navă de patrulare rusă în largul Crimeei

Dronele maritime ucrainene au lovit și scufundat o navă de patrulare a Flotei ruse a Mării Negre în largul Crimeei ocupate, într-un atac desfășurat în timpul nopții, a declarat marți (5 martie) armata ucraineană.

Armata ucraineană a declarat că nava Serghei Kotov a fost lovită peste noapte după ce o unitate specială numită Grupul 13 a tras cu drone marine.

Atacul a avut loc în apropierea strâmtorii Kerch, care leagă Marea Azov de Marea Neagră.

Armata ucraineană a anunțat pe aplicația de mesagerie Telegram că a provocat pagube estimate la aproximativ 65 de milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al marinei militare a declarat ulterior că nava “se află pe fundul mării ca urmare a pagubelor provocate de focul provocat de bărcile fără pilot”.

Reuters nu a putut să verifice aceste informații.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

În ultimele luni, Ucraina a intensificat atacurile în Marea Neagră și în Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o și anexat-o în 2014.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a declarat în noiembrie că Kievul a preluat inițiativa în zonă și a forțat flota rusă să se retragă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă