14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Trump îi "atacă" pe migranți la mitingul din Carolina de Nord

VIDEO. Trump îi “atacă” pe migranți la mitingul din Carolina de Nord

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a luat în vizor problemele migranților și politicile de frontieră ale președintelui democrat Joe Biden înainte de cursa pentru nominalizare de săptămâna viitoare, Super Tuesday, declarând în fața unei mulțimi mari de susținători din Greensboro, Carolina de Nord, că va “începe cea mai mare operațiune de deportare internă din istoria Americii” în prima zi a administrației sale.

Trump a atacat migranții și i-a numit criminali, referindu-se la o crimă recentă din Georgia, în care suspectul ar fi intrat ilegal în țară. De asemenea, el l-a acuzat pe Biden că s-a angajat într-o “conspirație pentru a răsturna Statele Unite” prin politicile de securitate laxe care au permis ca milioane de migranți să treacă granița SUA cu Mexicul.

În replică, campania lui Biden a indicat un proiect de lege bipartizan de securitate la frontieră în Congres, prin care Trump i-a îndemnat pe pe republicani să voteze împotriva lui.

De asemenea, în discursul său, Trump s-a referit din nou la el însuși ca la un “dizident politic”, în condițiile în care se confruntă cu multiple acuzații penale, și i-a numit “ostatici” pe cei condamnați pentru revoltele din 6 ianuarie 2021, în timpul atacului de la Capitoliu.

Trump l-a depășit pe Biden în Carolina de Nord în alegerile din 2020 cu 1,3 puncte procentuale – aproximativ 75.000 de voturi – cea mai mică marjă în oricare dintre statele pe care le-a câștigat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă