6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

VIDEO. SUA, Coreea de Sud și Japonia consolidează securitatea cibernetică

Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au convenit asupra unor noi inițiative pentru a răspunde amenințărilor Coreei de Nord în spațiul cibernetic, lansărilor de sateliți și abuzurilor de criptomonede, a declarat sâmbătă (9 decembrie) consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Consilierii de securitate națională ai Statelor Unite, Coreei de Sud și Japoniei s-au întâlnit sâmbătă la Seul, în timp ce Pyongyang a avertizat că va desfășura mai mulți sateliți de spionaj.

Sullivan a declarat că întâlnirea a fost o urmare a angajamentelor stabilite la summitul trilateral de la Camp David, găzduit de președintele american Joe Biden în august, unde liderii celor trei aliați s-au angajat să aprofundeze cooperarea în domeniul securității și al economiei.

Presa de stat nord-coreeană și-a repetat sâmbătă (9 decembrie) poziția conform căreia Pyongyangul este hotărât să lanseze în curând mai mulți sateliți de spionaj, considerând că dezvoltarea spațială face parte din dreptul său de a se apăra.

După discuțiile cu Sullivan și cu Takeo Akiba din Japonia, consilierul sud-coreean pentru securitate națională Cho Tae-yong a declarat că cele trei țări au făcut, de asemenea, schimb de idei cu privire la Ucraina și la problemele din Orientul Mijlociu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă