7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO - Secretarul american al Apărării acuză Rusia: "Cruzime deliberată"

VIDEO – Secretarul american al Apărării acuză Rusia: “Cruzime deliberată”

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a acuzat Rusia de “cruzime deliberată”, afirmând că Moscova țintește în mod intenționat civili.

“Din cauza dorinței Kremlinului pentru a cuceri Ucraina, Europa se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Iar un membru al Consiliului de Securitate al ONU, permiteți-mi să repet, un membru al Consiliului de Securitate al ONU duce un război pentru a refuza democrația pentru mai mult de 43 de milioane de oameni”, a declarat Austin în cadrul Forumului Național de Apărare Reagan din Simi Valley, California.

“Cu o cruzime deliberată, Rusia pune civili în pericol. Forțele rusești au ucis mii de cetățeni ucraineni, chiar dacă alte milioane au fugit. Iar atacurile rusești au omorât copiii, au distrus școli și spitale,” a mai spus el.

Vineri, o echipă de investigație desemnată de ONU a declarat că analizează dacă atacurile Rusiei asupra infrastructurii critice din Ucraina, care au provocat pene de curent și au lăsat milioane de oameni fără încălzire la venirea iernii, reprezintă crime de război.

Rusia spune că atacurile nu vizează civili și că sunt menite să reducă capacitatea de luptă a Ucrainei și să o împingă să negocieze, dar Kievul spune că astfel de atacuri reprezintă o crimă de război.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România are cea mai scăzută pondere a persoanelor cu competenţe

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate...

Restricții de circulație în Pasajul Unirii. Anunțul făcut de Primăria Sector 4

Traficul rutier va fi restricţionat în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi, în intervalul orar 23,00 - 05,30, în Pasajul Unirii,...

UE îi invită pe fermieri să își împărtășească experiențele legate de practicile comerciale neloiale

Comisia Europeană îi invită pe fermieri și pe toți operatorii din lanțul de aprovizionare cu alimente să își împărtășească opiniile cu privire la experiențele...
Ultima oră
Pe aceeași temă