27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Rușii au atac și ucis un convoi umanitar format din 23...

VIDEO: Rușii au atac și ucis un convoi umanitar format din 23 de civili în Zaporizhzhia

Vineri, rachete au lovit o piață auto din sudul Ucrainei, ucigând cel puțin 23 de persoane dintr-un convoi umanitar și lăsând cadavre împrăștiate, într-un atac pe care oficialii locali l-au atribuit Rusiei.

Convoiul se adunase la piața auto de la marginea orașului Zaporizhzhia, pregătindu-se să părăsească teritoriul ucrainean pentru a vizita rude și a livra provizii într-o zonă controlată de Rusia, au declarat martorii și oficialii ucraineni.

“Până în prezent, 23 de morți și 28 de răniți. Toți civili”, a scris Oleksandr Starukh, guvernatorul regiunii Zaporizhzhia, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Colonelul de poliție Serghei Ujryumov, șeful unității de eliminare a explozibililor din cadrul departamentului de poliție din Zaporizhzhia, a declarat că piața a fost lovită de trei rachete S300.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie în ceea ce numește o “operațiune militară specială”, neagă că a vizat în mod deliberat civili.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Record în 2024 pentru Canalul Mânecii: Peste 10.000 de migranţi l-au traversat ilegal

Peste 10.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii, de la începutul anului 2024, pentru a ajunge în Regatul Unit. Aceasta reprezintă o creştere...

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă