15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Putin avertizează Polonia împotriva agresiunii față de Belarus

VIDEO: Putin avertizează Polonia împotriva agresiunii față de Belarus

Președintele Vladimir Putin a acuzat vineri (21 iulie) Polonia, membră NATO, că are ambiții teritoriale în fosta Uniune Sovietică, fără a prezenta dovezi pentru afirmațiile sale, și a declarat că orice agresiune împotriva vecinului și aliatului apropiat al Rusiei, Belarus, va fi considerată un atac împotriva Rusiei.

Moscova va reacționa la orice agresiune împotriva Belarusului, care formează cu Rusia un “stat al Uniunii” laxe, “cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a declarat Putin la o reuniune a Consiliului de Securitate.

Comitetul de Securitate de la Varșovia a decis să deplaseze unități militare în estul Poloniei după ce membri ai forței de mercenari rusești Wagner au ajuns în Belarus, a declarat vineri secretarul său, citat de agenția de presă de stat PAP.

Polonia neagă orice ambiții teritoriale în Belarus.

În declarațiile sale, Putin a mai afirmat că partea de vest a Poloniei a fost un cadou al liderului sovietic Iosif Stalin pentru această țară și că Rusia le va reaminti polonezilor despre acest lucru.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...
Ultima oră
Pe aceeași temă