7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Proteste la nivel mondial. Se cere încetarea violenței împotriva femeilor

VIDEO. Proteste la nivel mondial. Se cere încetarea violenței împotriva femeilor

Protestatari din întreaga lume au mărșăluit sâmbătă (25 noiembrie) pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor.

În Mexic, organizațiile pentru drepturile omului, împreună cu grupuri de părinți ai unor persoane dispărute, au ieșit pe principalele străzi din Mexico City. Aceștia au cerut dreptate pentru victimele femicidelor într-o țară în care, în medie, zece femei sunt ucise pe zi, potrivit Amnesty International.

“Este înspăimântător cum vârsta nu contează. Fetițele de cinci sau șase ani sunt și ele victime ale femicidelor”, a declarat activista Marcela, pentru Reuters.

Protestatarii din Argentina, între timp, au declarat că sunt îngrijorați de încălcarea drepturilor femeilor sub noul guvern condus de un libertarian de extremă dreapta, Javier Milei.

“Cred că tot ceea ce susține noul guvern încalcă drepturile pe care le-am câștigat: dreptul la avort, lupta împotriva violenței patriarhale și chiar lupta pentru egalitatea de gen la locul de muncă. Sunt convinsă că ne așteaptă vremuri grele”, a declarat protestatara Malena Lenta.

Multe persoane au mărșăluit și la Madrid, în Spania, și la Lima, în Peru, printre alte locuri.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...

Serghei Lavrov acuză Republica Moldova că încearcă să rupă formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat conducerea Republicii Moldova că încearcă să distrugă formatul de negocieri 5+2 privind reglementarea transnistreană şi a...
00:01:41

Violența crește în timp ce liderul unei bande din Haiti urmărește să detroneze premierul

Liderul unei bande haitiene, Jimmy Cherizier, cunoscut și sub numele de Barbecue, a avertizat vineri că va continua să încerce să-l înlăture pe prim-ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă