Procurorul care îl urmărește pe fostul președinte american Donald Trump pentru acuzații de interferență în alegerile din Georgia a propus ca procesul său să înceapă în luna martie a anului viitor, într-un document depus miercuri (16 august) la tribunal.
Fani Willis, procurorul districtual din Georgia care îl urmărește pe Donald Trump, a propus ca procesul său în această țară pentru șantaj și interferență electorală să înceapă în martie anul viitor.
Acest lucru s-ar întâmpla cu doar o zi înainte de Super Tuesday, când alegătorii din mai multe state votează pentru nominalizarea republicană la președinție.
Asta ar putea însemna că fostul președinte, în prezent candidat favorit al Partidului Republican, apare în instanță în plină campanie.
În dosarul depus miercuri, Willis a propus, de asemenea, apariții inițiale pentru diferiți inculpați suplimentari în acest caz la începutul lunii septembrie, printre nume numărându-se Rudy Giuliani și Mark Meadows, asociați ai lui Trump.
Avocații și un purtător de cuvânt al lui Trump nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
Trump a fost pus sub acuzare marți de un mare juriu din comitatul Fulton. Împreună cu alte 18 persoane, el a fost acuzat că a vrut să falsifice voturile prezidențiale din 2020, astfel încât Joe Biden să piardă, precum și de încălcarea legii statului privind organizațiile de influență și corupție, sau legea RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations).
O dată a procesului pentru alte acuzații aduse lui Trump este, de asemenea, stabilită pentru luna martie a anului viitor – cazul privind sumele de bani acordate către fosta vedetă porno Stormy Daniels.
Trump va fi judecat, de asemenea, în luna mai a anului viitor în Florida, sub acuzația că a păstrat documente guvernamentale sensibile după ce a părăsit funcția. Avocatul special al SUA, Jack Smith, încearcă să obțină o dată de începere a procesului lui Trump în ianuarie pentru acuzațiile de complot în vederea răsturnării rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020.
Avocații lui Trump au susținut anterior că orice proces ar trebui să fie programat după cursa prezidențială din 2024.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!