10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Președintele Javier Milei se întâlnește cu Volodymyr Zelenskiy

VIDEO. Președintele Javier Milei se întâlnește cu Volodymyr Zelenskiy

Președintele Javier Milei s-a întâlnit duminică (10 decembrie), la Buenos Aires, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, iar noul lider argentinian i-a oferit lui Zelenskiy o menorah (n.r un sfeșnic cu șapte brațe. Este unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu).

Printre invitații la învestirea lui Milei s-au numărat Zelenskiy, premierul ungar Viktor Orban și o delegație americană.

Fostul lider brazilian de dreapta Jair Bolsonaro a fost și el prezent, precum și liderul conservator din Uruguay, Luis Lacalle Pou. Președintele de stânga al Chile, Gabriel Boric, a fost de asemenea prezent, dar stânga braziliană Luiz Inácio Lula da Silva și mexicanul Andrés Manuel López Obrador au fost unele dintre marile absențe.

În timpul primei sale călătorii în America Latină, Zelenskiy a declarat că se va concentra pe încercarea de lungă durată a Ucrainei de a obține sprijinul țărilor din Sudul Global în războiul de 21 de luni al Ucrainei împotriva Rusiei.

Zelenskiy speră să convoace un “summit global pentru pace” anul viitor și a promovat un plan de pace care include retragerea completă a trupelor rusești din Ucraina și recunoașterea granițelor sale postsovietice din 1991.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă