7.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Presa internațională relatează despre protestele din România. "Fermierii au blocat granița...

VIDEO. Presa internațională relatează despre protestele din România. “Fermierii au blocat granița cu Ucraina”

Transportatorii români au protestat la periferia Bucureștiului și au blocat benzile de acces la punctul de trecere Siret de la granița cu Ucraina, în nord-estul României, potrivit datelor poliției de frontieră.

Fermierii și transportatorii au început să protesteze în urmă cu opt zile, blocând autostrăzile și încetinind traficul cu convoaie de tractoare și camioane. Protestele sunt îndreptate împotriva costului ridicat al motorinei, a tarifelor de asigurare, a măsurilor UE de protecție a mediului și a presiunilor pe piața internă din cauza importurilor de produse agricole ucrainene.

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, și 10 asociații de fermieri au declarat luni (15 ianuarie) că au ajuns la un acord cu privire la o serie de revendicări, stabilind termene clare pentru îndeplinirea acestora, însă protestele au continuat. Transportatorii se aflau încă în negocieri cu ministerele transporturilor și finanțelor.

Protestatarii doresc un moratoriu asupra rambursării împrumuturilor, plata mai rapidă a subvențiilor și linii separate la punctele de trecere a frontierei și în portul Constanța de la Marea Neagră pentru camioanele din UE și camioanele din afara blocului, inclusiv din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă