25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Povestea unei avocate ucrainene care administrează o fermă, în timp ce...

VIDEO: Povestea unei avocate ucrainene care administrează o fermă, în timp ce soțul apără țara

Zhanna Lishchynska este avocat într-un consiliu local din Zaporizhzhia, în sud-estul Ucrainei, dar acum își petrece cea mai mare parte a timpului îngrijind ferma familiei, în timp ce soțul și fiul ei apără țara.

Zhanna Lishchynska este avocat într-un consiliu local din Zaporizhzhia, în sud-estul Ucrainei. Dar acum, ea își petrece cea mai mare parte a timpului având grijă de ferma familiei. Soțul și fiul ei sunt plecați în armată, pentru a apăra țara.

“Ei bine, eu am rămas. Nu am avut de ales. Trebuie să am grijă de casă. Trebuie să aștept ca soțul meu să se întoarcă. Am nevoie ca toată lumea să se întoarcă. Aveam o casă, dar era mai distractiv să lucrăm când eram toți împreună. Nu mă plâng, mă pot descurca și singură”.

De când a izbucnit războiul, Lishchynska colectează alimente și medicamente pentru bătrânii din zonă. O îngrijește pe mama sa în vârstă de 75 de ani, pe lângă munca sa în consiliul municipal și sarcinile de creștere la fermă.

Ferma este dotată cu un adăpost antiatomic. Lishchynska spune că soțul ei o sună în miez de noapte și îi cere să se ascundă.

Vorbind la telefon dintr-o locație secretă, soțul ei spune că unitatea sa militară este bine aprovizionată și că este susținută de sprijinul localnicilor.

“Cred că războiul a unit atât de mult țara: s-au unit cu toții împotriva acestui dezastru, împotriva durerii”, îi spune soțul lui Lishchynska.

Rusia numește acțiunile sale o operațiune militară specială pentru a demilitariza Ucraina și a eradica ceea ce numește naționaliști periculoși susținuți de o alianță militară NATO expansionistă.

Occidentul și Kievul îl acuză pe președintele Vladimir Putin de agresiune neprovocată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Tamayo Perry, unul dintre actorii din “Piraţii din Caraibe”, a fost atacat de rechin. Vedeta a murit

Tragedie în lumea actoriceasc! Tamayo Perry, cunoscut pentru rolul său în al patrulea film din seria "Piraţii din Caraibe", a murit în urma unui...

A început votarea pentru funcția de președinte al USR. Sidler: Putem avea un alt candidat la alegerile prezidențiale; nu liderul partidului

Votul pentru alegerea noului președinte al Uniunii Salvați România (USR) a început luni, Elena Lasconi fiind dată ca favorită pentru ocuparea funcției. Primarul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă