4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Ploile abundente au provocat o alunecare de teren mortală în sudul...

VIDEO. Ploile abundente au provocat o alunecare de teren mortală în sudul Peru

O alunecare de teren provocată de ploile abundente a ucis cel puțin două persoane în sudul Peru joi (25 ianuarie), în timp ce inundațiile din regiunile centrale și sudice au distrus case și au tăiat accesul la drumuri vineri, 26 ianuarie.

Alunecarea de teren a lovit districtul Marcabamba din regiunea Ayacucho, a raportat Centrul Național de Operațiuni de Urgență (COEN). Oficialii au declarat că cele două victime sunt o femeie în vârstă și fiica ei, care au fost găsite prinse sub noroi în casa lor.

În centrul Peru, apele au intrat în case, distrugând bunuri și dărâmând pereți, potrivit martorilor oculari.

O femeie din Chanchamayo a ceurt ajutor într-un interviu acordat presei locale. “Apa vine de sus și vine deodată”, a spus ea. “Uitați-vă ce s-a întâmplat, toți pereții casei vecine au căzut”.

În Apurimac, ploile abundente au provocat revărsarea râului Chalhuanca, iar accesul la capitala provinciei Aymaraes a fost blocat după prăbușirea unei autostrăzi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați: Magnus Mutus și de tarabostes: Il...
Ultima oră
Pe aceeași temă