7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO: Ploi torențiale în India. Acoperișurile caselor au fost smulse de vânt

VIDEO: Ploi torențiale în India. Acoperișurile caselor au fost smulse de vânt

Acoperișurile caselor au fost smulse de vânt, iar copacii și stâlpii de electricitate au fost smulși din rădăcini, lăsând mii de oameni fără curent electric, în timp ce un ciclon puternic a ajuns pe uscat și ploaia a lovit atât coasta indiană, cât și cea pakistaneză, vineri dimineață (16 iunie).

Acoperișurile au fost smulse de pe case și copacii au fost rupți, în timp ce un ciclon puternic a lovit India, vineri (16 iunie).

Ploaia a lovit coastele indiene și pakistaneze, în timp ce ciclonul Biparjoy, care înseamnă “dezastru” în bengaleză, s-a instalat.

Cel puțin două persoane au murit în statul Gujarat din vestul Indiei, după ce au fost luate de ape, chiar înainte ca ciclonul să lovească.

În zonele de coastă, ploile abundente au dus la deteriorarea stâlpilor de electricitate, ceea ce a făcut ca mii de persoane să rămână fără curent electric vineri, potrivit oficialilor locali.

Echipe ale Forței Naționale de Răspuns la Dezastre salvau oameni de pe drumurile inundate.

Peste 180.000 de persoane au fost evacuate în India și Pakistan în ultimele zile, în timp ce autoritățile se pregăteau pentru ciclon.

În Pakistanul vecin, ciclonul nu a avut un impact major, fiind raportate ploi în unele zone din metropola sudică Karachi, care a fost în stare de alertă maximă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă