17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui...

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale unui bloc de apartamente devastat de un incendiu uriaș în urmă cu opt zile. Pisica a fost internată la un spital, unde medicul veterinar Marta Areso a declarat că “este stabilă”.

Botezată Coco, felina s-a reunit cu proprietara, Andrea, care renunțase la orice speranță că iubitul ei animal de companie a supraviețuit incendiului, în urma căruia și-au pierdut viața 10 persoane, precum și zeci de câini și pisici.

Salvatorii săi au dat peste Coco în ceea ce pare a fi locul în care s-a refugiat în momentul izbucnirii incendiului: una dintre așa-numitele “coloane uscate” ale clădirii, în interiorul nișei hidranților folosite pentru a conecta furtunurile pompierilor la rețeaua de apă.

Andrea l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet. Recepționerul clinicii a declarat pentru Reuters că, inițial, Coco părea să fie într-o stare de sănătate bună, dar mirosea puternic a fum.

Medicul veterinar Marta Areso a declarat că Coco va rămâne la spital peste noapte, adăugând că vor face tot posibilul pentru ca pisica să se recupereze și să se poată alătura familiei sale.

Incendiul mortal, care s-a răspândit rapid deoarece flăcările au fost alimentate de vânturi puternice, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul prosper El Campanar.

Aproximativ 100 de supraviețuitori, printre care și Andrea, sunt găzduiți la un hotel local în așteptarea unei alte soluții.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

Belgia investighează amestecul Rusiei în alegerile din UE

Cu mai puțin de două luni înainte ca alegătorii europeni din 27 de țări să participe la alegerile pentru Parlamentul European, Belgia afirmă că...
Ultima oră
Pe aceeași temă