24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Papa Francisc a făcut apel la autorități să ridice blocajul asupra...

VIDEO: Papa Francisc a făcut apel la autorități să ridice blocajul asupra exporturilor de grâu din Ucraina

Papa Francisc a făcut apel la autorități să ridice blocajul asupra exporturilor de grâu din Ucraina, afirmând că această cereală nu poate fi folosită ca „armă de război”.

În cadrul audienței sale generale în fața a mii de oameni din Piața Sfântul Petru, el a spus că blocajul ar trebui ridicat, deoarece multe milioane de oameni depind de grâul din Ucraina, în special, cele mai sărace țări din lume.

Organizația Națiunilor Unite (ONU), care afirmă că o criză alimentară globală se adâncește, încearcă să medieze un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina.

Pe lângă moartea și devastarea semănate de invazia Rusiei în Ucraina, războiul și încercarea Occidentului de a izola Rusia ca pedeapsă au făcut ca prețul cerealelor, al uleiului de gătit, al îngrășămintelor și al energiei să crească vertiginos, afectând creșterea globală.

Papa a condamnat deseori invazia și vărsarea de sânge pe care a provocat-o războiul. Miercuri a fost pentru prima dată când a vorbit în detaliu despre criza alimentară globală pe care a provocat-o, prețul cerealelor, al uleiului de gătit și al îngrășămintelor crescând vertiginos.

Ucraina încearcă cu disperare să își exporte marile sale stocuri de cereale pe cale rutieră, fluvială și feroviară pentru a ajuta la evitarea unei crize alimentare globale, dar nu are nicio șansă de a-și atinge obiectivele dacă nu se ridică blocada impusă de Rusia porturilor sale de la Marea Neagră, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters un oficial din cadrul Ministerului ucrainean al Agriculturii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alexandru Arşinel a fost înmormântat

Actorul Alexandru Arşinel, care a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Spitalul Universitar din Capitală, a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...
Ultima oră
Pe aceeași temă