23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Papa Francisc a făcut apel la autorități să ridice blocajul asupra...

VIDEO: Papa Francisc a făcut apel la autorități să ridice blocajul asupra exporturilor de grâu din Ucraina

Papa Francisc a făcut apel la autorități să ridice blocajul asupra exporturilor de grâu din Ucraina, afirmând că această cereală nu poate fi folosită ca “armă de război”.

În cadrul audienței sale generale în fața a mii de oameni din Piața Sfântul Petru, el a spus că blocajul ar trebui ridicat, deoarece multe milioane de oameni depind de grâul din Ucraina, în special, cele mai sărace țări din lume.

Organizația Națiunilor Unite (ONU), care afirmă că o criză alimentară globală se adâncește, încearcă să medieze un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina.

Pe lângă moartea și devastarea semănate de invazia Rusiei în Ucraina, războiul și încercarea Occidentului de a izola Rusia ca pedeapsă au făcut ca prețul cerealelor, al uleiului de gătit, al îngrășămintelor și al energiei să crească vertiginos, afectând creșterea globală.

Papa a condamnat deseori invazia și vărsarea de sânge pe care a provocat-o războiul. Miercuri a fost pentru prima dată când a vorbit în detaliu despre criza alimentară globală pe care a provocat-o, prețul cerealelor, al uleiului de gătit și al îngrășămintelor crescând vertiginos.

Ucraina încearcă cu disperare să își exporte marile sale stocuri de cereale pe cale rutieră, fluvială și feroviară pentru a ajuta la evitarea unei crize alimentare globale, dar nu are nicio șansă de a-și atinge obiectivele dacă nu se ridică blocada impusă de Rusia porturilor sale de la Marea Neagră, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters un oficial din cadrul Ministerului ucrainean al Agriculturii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...

“Remember me – Eterna strălucire a uitării”, regia Monicăi Pop. PREMIERA pe 15 si 29 Aprilie la Teatrul Național

Remember me - Eterna strălucire a uitării  își va aștepta primii spectatori în 15 și 29 aprilie, fiind găzduit de Teatrul Național București (Sala...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă