11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. O revoltă izbucnește în Brazilia după prima retrogradare din istorie a...

VIDEO. O revoltă izbucnește în Brazilia după prima retrogradare din istorie a clubului Santos

O revoltă a izbucnit miercuri, 6 decembrie, în orașul brazilian Santos, după ce echipa locală a retrogradat în urma înfrângerii cu 2-1 în fața echipei Fortaleza.

Forțele de ordine au aruncat cu gaze lacrimogene asupra suporterilor lui Santo pe străzi, în timp ce cei revoltați au aruncat cu obiecte în ofițeri.

Fostul club al lui Pele, Santos, a retrogradat pentru prima dată în istoria sa de 111 ani, în urma unei înfrângeri cu 2-1 pe teren propriu în fața echipei Fortaleza, în ultima etapă din Serie A din Brazilia.

Regretatul mare brazilian Pele a ajutat Santos să devină unul dintre cele mai faimoase cluburi din fotbalul mondial, echipa bucurându-se de o epocă de aur în anii 1950 și 1960, în care a câștigat zece titluri de campion al statului și șase titluri de campion al Braziliei.

De asemenea, a ridicat Copa Libertadores, echivalentul din America de Sud a Ligii Campionilor, în 1962 și 1963, în aceiași ani în care a câștigat Cupa Intercontinentală, trofeul jucat de cele mai bune echipe din Europa și America de Sud. Pe lângă Pele, Santos a produs o serie de jucători remarcabili, precum fostul atacant al AC Milan, Robinho, cel mai bun marcator al Braziliei, Neymar, și atacantul lui Real Madrid, Rodrygo.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă