30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: O cafenea din Kiev continuă să lupte, sfidând întreruperile de energie...

VIDEO: O cafenea din Kiev continuă să lupte, sfidând întreruperile de energie electrică

Oleksandr Pavlenko, proprietar de cafenea și locuitor al Kievului, sfidează întreruperile de curent cauzate de atacurile cu rachete rusești asupra infrastructurii energetice din Ucraina. De când antreprenorul în vârstă de 28 de ani a cumpărat un generator la sfârșitul lunii noiembrie, el oferă căldură și lumină clienților săi, deși mulți pleacă atunci când afacerea sa rămâne fără curent.

„Din cauza întreruperilor de curent, aproximativ 70% dintre oamenii care vin aici se întorc și pleacă atunci când află că servim doar ceai și cafea cu filtru și nu avem internet (WiFi)”, a declarat Pavlenko în timp ce servea tineri ce lucrau și studiau la laptopurile lor.

Generatorul său poate produce electricitate timp de zece până la douăsprezece ore pe zi atunci când este alimentat cu 20 de litri de benzină.

Pavlenko spune că generatorul nu produce suficientă energie pentru a face să funcționeze simultan mașina sa de espresso și laptopurile clienților, motiv pentru care servește doar ceai și cafea cu filtru, fierbând apă pe un aragaz portabil.

Cu toate acestea, cafeneaua sa rămâne o destinație demnă de luat în seamă pentru rezidenții care nu au aceleași facilități acasă, deoarece oferă prize și căldură.

În ciuda situației precare a orașului, majoritatea restaurantelor și a întreprinderilor au reușit să achiziționeze generatoare de combustibil, ceea ce face ca zumzetul lor monoton și mirosul de benzină să fie o caracteristică omniprezentă a Kievului în această iarnă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă