4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Momentul în care Putin semnează documentele pentru anexarea teritoriilor ucrainene

VIDEO: Momentul în care Putin semnează documentele pentru anexarea teritoriilor ucrainene

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri (30 septembrie), în cadrul unei ceremonii televizate la Kremlin, tratatele de anexare a patru regiuni ucrainene ocupate parțial de forțele sale, intensificând războiul de șapte luni și introducându-l într-o nouă fază imprevizibilă.

„Aceasta este voința a milioane de oameni”, a declarat el într-un discurs în fața a sute de demnitari în Sala Sfântul Gheorghe din Kremlin. „Oamenii care locuiesc în Luhansk, Donețk, regiunea Kherson și regiunea Zaporizhzhia devin compatrioții noștri pentru totdeauna”.

În cadrul unei ceremonii pe care Kievul a numit-o un „spectacol ciudat al Kremlinului” lipsit de semnificație juridică, Putin a ținut un discurs de 37 de minute împotriva Occidentului, acuzându-l de „satanism pur și simplu”, înainte de a semna documentele tratatului cu șefii celor patru entități susținute de Rusia.

Toți aceștia și-au strâns apoi mâinile și au scandat „Rusia! Rusia!” la unison cu sute de demnitari, care s-au ridicat în picioare și au fost ovaționați.

Ceremonia a avut loc la trei zile după finalizarea așa-numitelor referendumuri organizate în grabă, în care reprezentanții Moscovei în regiunile ocupate au susținut majorități de până la 99% în favoarea aderării la Rusia.

Ucraina și guvernele occidentale au declarat că voturile, anunțate cu doar 10 zile în urmă, au fost desfășurate sub amenințarea armelor și au fost false și ilegitime.

Atât Ucraina, cât și Statele Unite și șeful Națiunilor Unite declaraseră că ceremonia de anexare nu va avea nicio valoare juridică.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat...

Mai multe irizaţii petroliere au apărut pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizații petroliere pe Dunăre, care se întind pe o lungime de 6 kilometri, informează marţi seara Administraţia Naţională Apele Române. „Poluare cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă