11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Momentul în care face anunțul pentru mobilizarea militară

VIDEO: Momentul în care face anunțul pentru mobilizarea militară

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri (21 septembrie) o mobilizare militară parțială, în timp ce trupele Moscovei luptă împotriva unei contraofensive ucrainene.

Într-un discurs televizat adresat națiunii, Putin a declarat că vor fi înrolați doar cei care se află în prezent în rezerva militară sau care au avut o experiență militară anterioară.

Mobilizarea parțială escaladează în mod semnificativ conflictul privind Ucraina și vine în timp ce Rusia se luptă cu o contraofensivă ucraineană care a forțat trupele sale să se retragă și să predea o parte din teritoriul ocupat.

Ministrul rus al apărării a declarat că în urma mobilizării parțiale vor fi chemați 300.000 de rezerviști.

În același discurs, Putin a susținut planurile de referendum în patru zone ocupate de ruși din Ucraina, care se vor alătura Rusiei în zilele următoare.

El a declarat că Rusia va “face totul pentru a asigura condiții sigure” pentru desfășurarea scrutinului.

Într-o mișcare aparent coordonată, liderii pro-ruși din Donețk, Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia au anunțat referendumuri între 23 și 27 septembrie, deschizând calea pentru anexarea oficială a aproximativ 15% din teritoriul ucrainean, adică o suprafață de mărimea Ungariei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fiscul vânează vânzătorii de flori, în perioada Mărțișor – Ziua Femeii

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară, în perioada 29 februarie - 8 martie a.c., activități de monitorizare și control a contribuabililor...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă