6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Marapi din Indonezia erupe pentru a doua oară în câteva săptămâni

VIDEO. Marapi din Indonezia erupe pentru a doua oară în câteva săptămâni

Vulcanul indonezian Marapi a erupt duminică, la șase săptămâni după o altă erupție fatală, potrivit agenției geologice a țării.

Vulcanul din provincia Sumatra de Vest a erupt de cel puțin două ori până duminică la ora 03:37 GMT, a precizat agenția, care a cerut evacuarea persoanelor aflate pe o rază de 4,5 km de centrul erupției, existând posibilitatea unor fluxuri de lavă în râuri și văi.

Cenușa vulcanică rezultată în urma erupției de duminică a acoperit casele din apropiere, vehiculele și corturile de evacuare instalate de agenția locală pentru dezastre, au arătat imaginile difuzate de Reuters.

Mai mulți locuitori au mers la spital pentru a-și verifica starea de sănătate, iar autoritățile au distribuit măști.

În decembrie, peste 20 de persoane au fost ucise după ce Marapi, unul dintre cei mai activi vulcani din Sumatra, a erupt și a aruncat nori gri de cenușă până la 3 km înălțime.

Indonezia se întinde de-a lungul “Cercului de foc al Pacificului”, o zonă de mare activitate seismică deasupra mai multor plăci tectonice.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă