10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Mama lui Navalnîi îi cere lui Putin să predea cadavrul fiului...

VIDEO. Mama lui Navalnîi îi cere lui Putin să predea cadavrul fiului său

Ludmila Navalnaia, mama liderului rus de opoziție Alexei Navalnîi, care a murit, a cerut ca președintele Vladimir Putin să-i predea cadavrul fiului său pentru a-l putea înmormânta. Vorbind într-o înregistrare video filmată în fața închisorii, mama sa – îmbrăcată în negru – s-a plâns că nici măcar nu știe unde se află cadavrul fiului ei și i-a cerut lui Putin să dea ordinul de a-l elibera.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a căzut inconștient și a murit subit vineri după o plimbare în colonia penală “Lupul polar”, situată deasupra Cercului Polar, unde își ispășea o pedeapsă de trei decenii, au anunțat oficialii.

“Nu-l pot vedea nici măcar acum, nu-mi dau corpul său și nici măcar nu-mi spun unde se află”, a spus Navalnaia în mesajul care a fost difuzat pe canalul de YouTube Navalnîi LIVE. Ea i-a trimis, de asemenea, o scrisoare oficială lui Putin cu aceeași cerere.

Aliații lui Navalnîi au citat un anchetator rus care a declarat că autoritățile au nevoie de cel puțin 14 zile pentru a efectua diverse teste chimice pe corpul său și că, prin urmare, nu-i pot preda încă cadavrul.

Occidentul și susținătorii lui Navalnîi spun că Putin este responsabil pentru moartea acestuia. Kremlinul a negat implicarea și a declarat că afirmațiile occidentale potrivit cărora Putin ar fi responsabil sunt inacceptabile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă