Aproximativ șase tone de oțel au fost topite de către ArcelorMittal, corporație producătoare și partener oficial al Paris 2024, pentru a realiza cele 2.000 de torțe pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024.
„Este ca și cum ar fi copilul meu, copilul nostru”, a declarat vineri (17 noiembrie) pentru Reuters Delphine Moulin, directorul de celebrare al Paris 2024, la fabrica din Normandia a companiei franceze de argintărie și tacâmuri Guy Degrenne.
Metalul este tăiat cu laser, sudat și asamblat de câteva zeci de muncitori care vor livra torțele până la sfârșitul lunii ianuarie, marcând sfârșitul unui proces de nouă luni.
Rezultatul este o torță cu aspect subțire, cu o atingere ondulată care reprezintă călătoria flăcării prin Marea Mediterană și oceane, de la Grecia la teritoriile franceze de peste mări.
Torța, care cântărește 1,5 kilograme și are o înălțime de 70 cm, este rezistentă la apă și vânt. Este proiectată astfel încât flacăra să poată rezista la un vânt susținut de 20 km/h cu rafale de 60 km/h.
Aproximativ 1.500 de torțe vor fi folosite pentru ștafeta Jocurilor Olimpice, iar celelalte 500 vor fi folosite pentru ștafeta Jocurilor Paralimpice.
La destinația finală din Paris vor exista 11.000 de purtători de torțe, ceea ce înseamnă că aceeași torță va fi purtată de aproape 10 persoane diferite.
Flacăra Paris 2024 va fi aprinsă pe 16 aprilie în Olimpia Antică și va rămâne în țară timp de aproximativ o săptămână, înainte de o ceremonie de predare-primire la Atena și de plecarea sa spre Franța.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!