5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Locuitorii din Kiev au lăudat anunțul lui Zelenski privind o candidatură...

VIDEO: Locuitorii din Kiev au lăudat anunțul lui Zelenski privind o candidatură pentru aderarea rapidă la NATO

Locuitorii din Kiev au lăudat vineri (30 septembrie) anunțul președintelui Volodymyr Zelenskiy privind o candidatură surpriză pentru aderarea rapidă la alianța militară NATO.

„Așteptam asta de mult timp”, a declarat Larysa, în vârstă de 50 de ani, rezidentă a Kievului.

Zelenski a semnat actele de cerere de aderare la NATO într-un videoclip online care se dorește în mod clar a fi o replică energică la adresa Kremlinului, după ce președintele rus Vladimir Putin a organizat o ceremonie la Moscova pentru a proclama patru regiuni parțial ocupate ca fiind pământ rusesc anexat.

Rusia a trecut la anexarea regiunilor după ce a organizat referendumuri – voturi care au fost denunțate de Kiev și de guvernele occidentale ca fiind ilegale și coercitive.

Zelenski a declarat că, în timp ce Ucraina așteaptă un consens între statele membre NATO, ar putea fi protejată în cadrul proiectului de garanții de securitate propus de Kiev și cunoscut sub numele de Pactul de Securitate de la Kiev, pe care Moscova l-a respins ca idee.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Un avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației

Un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene croate s-a prăbușit, marţi, în nord-estul Croației, anunţă autorităţile militare de la Zagreb, citate de agenţia Reuters. Avionul...

Naționala Portugaliei „a zdrobit” Elveția cu 6-1 și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale

Naționala de fotbal a Portugaliei s-a calificat marți seara în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, învingând Elveția în optimi cu scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă