15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Locuitorii din Hawaii se luptă să supraviețuiască

VIDEO: Locuitorii din Hawaii se luptă să supraviețuiască

Pentru Kanamu Balinbin, fiecare zi a fost o luptă de când incendiile au distrus orașul său natal din Lahaina, săptămâna trecută. Dar Balinbin, împreună cu alți locuitori din Lahaina, cum ar fi Paele Kiakona, încep să găsească o oarecare alinare în eforturile de ajutorare ale comunității.

Un grup de locuitori a înființat și administrează o zonă de ajutorare unică pentru ca membrii comunității să obțină produse de primă necesitate. Acestea includ apă, alimente, produse de igienă și medicale, precum și asistență pentru sănătate mintală. Mulți localnici din Lahaina sunt îngrijorați și nu vor să părăsească partea de vest a Maui de teamă că restricțiile guvernamentale îi vor împiedica să se întoarcă.

Emoțiile sunt puternice pentru mulți locuitori care încearcă să digere șocul provocat de incendiu, potrivit lui Balinbin, care s-a caracterizat ca fiind “o epavă”. El și alți rezidenți ai comunității au declarat că acest ajutor le-a fost de mare ajutor.

Eforturile de căutare sunt în curs de desfășurare. Luni (14 august), echipele de căutare au descoperit rămășițele unei alte victime. Se așteaptă ca numărul morților să crească. Cel mai ucigător incendiu de vegetație din SUA din ultimii peste 100 de ani a distrus sau a avariat peste 2.200 de clădiri, 86% dintre ele rezidențiale, provocând pagube estimate la 5,5 miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă