10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Kim Jong Un sosește în Rusia și se întâlnește cu oficiali

VIDEO: Kim Jong Un sosește în Rusia și se întâlnește cu oficiali

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit marți (12 septembrie) în Rusia cu un tren privat, în acordurile unei fanfare militare, pentru a discuta cu președintele Vladimir Putin, în contextul în care Washingtonul i-a avertizat că nu ar trebui să facă schimb de arme.

Kim a plecat duminică (11 septembrie) de la Pyongyang spre Rusia la bordul trenului său, care are o vopsea verde măsliniu caracteristică, a relatat marți presa de stat din Nord, însoțit de înalți oficiali din industria de armament și militari.

O înregistrare video difuzată de televiziunea de stat rusă l-a arătat pe Kim îmbrăcat în costum și zâmbind în timp ce cobora din trenul său pe un covor roșu într-o gară din Orientul Îndepărtat rusesc pentru a fi întâmpinat de o delegație de bun venit, precum și de o fanfară militară.

O sursă rusă care are cunoștință despre călătorie declarase anterior pentru Reuters că Kim a sosit marți dimineață, părăsind trenul pentru a se întâlni cu oficialii ruși în Khasan, principala poartă feroviară către Orientul Îndepărtat al Rusiei, înainte de a-și continua drumul.

Imaginile difuzate de Oleg Kozhemyako, guvernatorul regiunii Primorsky din Orientul Îndepărtat al Rusiei, l-au arătat pe Kim, așezat pe un scaun mare și alb, discutând cu o delegație condusă de Alexander Kozlov, ministrul rus al resurselor naturale.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă