10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Iranul va relua patrulele de „moralitate” pentru a impune respectarea purtării...

VIDEO: Iranul va relua patrulele de „moralitate” pentru a impune respectarea purtării Hijab-ului

Șeful poliției din Iran, Saeed Montazer Al-Mahdi, a anunțat duminică (16 iulie) relansarea patrulelor de “moralitate” pentru a impune respectarea purtării Hijabu-ului.

“Începând de astăzi, vor fi înființate patrule de poliție în întreaga țară. Pe lângă celelalte îndatoriri ale lor, acești polițiști se vor ocupa de cele care, din păcate, ignoră consecințele nepurtării hijab-ului corespunzător și insistă să nu respecte normele”, a declarat el.

În trecut, unități de poliție specializate în reglementările privind hijab-ul au patrulat pe străzile din întreaga țară.

Cu toate acestea, după moartea lui Mahsa Amini în timp ce se afla în custodia poliției pentru moralitate în 2022, au izbucnit proteste la nivel național și multe femei au încetat să mai poarte vălul în locuri publice ca act de protest.

“Credeți că poliția moralității poate împiedica femeile să nu poarte hijab? Nu pot să o impună ca înainte – numărul celor care nu se supun este prea mare acum”, a declarat Ismaili, studentă universitară.

Operațiunile oficiale ale poliției moralității au încetat timp de peste nouă luni înainte de a fi restabilite.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă