10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Încep lucrările pentru salvarea "turnului înclinat" din Bologna

VIDEO. Încep lucrările pentru salvarea “turnului înclinat” din Bologna

Au început lucrările de securizare și restaurare a “turnului înclinat” din Bologna, ca urmare a temerilor că acesta s-ar putea prăbuși.

Există temeri că respectivul monument emblematic s-ar putea prăbuși, iar zona din jurul său a fost izolată și au început lucrările de construcție.

”Turnul este un simbol al orașului Bologna, iar dacă ar cădea, ar fi o adevărată rușine, deoarece am pierde unul dintre cele mai importante monumente ale orașului,” spune Paola, locuitor din Bologna.

Turnul Garisenda a fost construit în secolul al XII-lea și atrage turiști din întreaga lume.

”Este o rușine, deoarece turnurile erau un simbol al bogăției și al importanței pentru familiile care locuiau acolo. Au mai rămas doar două, iar dacă se prăbușește și acesta, ar fi un turn mai puțin. Ar mai rămâne doar unul din doar două”, spune Stefano, locuitor din Bologna.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă