19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO: Incendiile de vegetație fac ravagii și pe insula Corfu din Grecia

VIDEO: Incendiile de vegetație fac ravagii și pe insula Corfu din Grecia

Pompierii greci se luptă cu alte incendii de vegetație. Cu ajutorul avioanelor pline cu apă și a elicopterelor încearcă să stingă incendiile de pe o altă insulă populară pentru turism, incendiul de pe Corfu obligând duminică aproape 2.500 de turiști să fugă.

Videoclipurile martorilor au arătat flăcări pe dealurile insulei Corfu, care au luminat cerul nopții de duminică, iar turiștii fugeau către adăposturi sigure, deși mulți s-au întors luni la hotelurile lor.

Grecia se luptă deja de câteva zile cu incendii de vegetație violente pe insula Rodos, la capătul opus al țării. Incendiile care ard acolo începând de miercuri (19 iulie) au forțat aproximativ 19.000 de persoane să fugă.

De asemenea, incendii au izbucnit și pe insula Evia, în timp ce autoritățile au avertizat că noi incendii pot izbucni orincând în aproape toate zonele Greciei, care se află în mijlocul unui val de căldură record.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă